Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 juli 2018

Verslag raadsvergadering 3 juli

Lees hieronder het verslag van de laatste raadsvergadering in Eijsden-Margraten voor het zomerreces.  

 

Een warme en laatste raadsvergadering van het politieke seizoen, op 3 juli. De jaarstukken passeerden de revue en ook de vooruitzichten voor de komende jaren. Wij stelden vragen over het afhaken van Vaals bij de Trambaanfietsroute en we spoorden de nieuwe wethouder Dreessen aan om hierin actie te ondernemen. Hij moet nog wennen aan zijn nieuwe verantwoordelijkheid!

Belangrijkste punt was het Bestuursakkoord voor de komende jaren. Omdat van onze voorstellen weinig was terug te vinden hebben wij, evenals de andere oppositiepartijen, tegen gestemd. Voor ons is niet onderhandelbaar: der herinvoering van de status van gemeentelijk monument, het aanpassen van de Bomenverordening (waardoor échte bescherming van bomen geschiedt) en een preferente status van landschap en natuur bij alle beleidsbeslissingen. Onze wethouder van Geluk en Welbevinden is bovendien nooit serieus voorwerp van bestudering geweest.

Ons past een stevige, ernstige en toch ook kameraadschappelijke oppositie, tegenover een college dat we zelf zo nooit hadden willen formeren.

Nu eerst een pauze en dan toch welgemoed aan de slag. We zouden het op prijs stellen als u daaraan mee doet. Bezoek eens onze maandelijkse bijeenkomsten. Politiek is leuker dan u denkt!

Franklin Boon, fractievoorzitter