Steun ons en help Nederland vooruit

Joëlle Joosten

Nr. 5

Eijsden

Sinds 2014 ben ik lid van D66 en sinds 2015 ook actief binnen de steunfractie Eijsden-Margraten. Ik zit als burgerraadslid samen met Franklin Boon in de raadscommissie Algemene Zaken, Middelen en Milieu. Tevens ben ik sinds kort (mei 2017) lid van het afdelingsbestuur van D66 Maastricht-Heuvelland.

Ik ben jurist van beroep en heb tijdens mijn studietijd in Nijmegen mijn politieke voorkeur voor D66 ontwikkeld. Dit was toen nog vooral vanwege de pro-Europese standpunten en de standpunten op het gebied van onderwijs.

In de loop van de jaren kwam ik erachter dat ik mij op steeds meer belangrijke onderwerpen kon vinden in de standpunten van D66, zoals de vaak wat controversiëlere punten als regulering van de wietteelt en het systeem betreffende orgaandonatie. Wat mij vooral altijd aanspreekt is een open en pragmatische aanpak van problemen, waarbij alles besproken kan worden.

Wat voor mij binnen de gemeente Eijsden-Margraten belangrijk is, is dat ieders belangen gehoord en vertegenwoordigd zijn. En hier zet ik mij dan ook binnen de commissie AZMM samen met Franklin voor in. Verder vind ik het belangrijk dat een (burger)raadslid zijn controlefunctie ten opzichte van het College van B&W goed kan uitoefenen en dit dan ook doet.